Näin valitset sisustussuunnittelijan

Sisustussuunnittelijan valinta saattaa tuntua vaikealta. Kenet sitä uskaltaisi päästää omaa kotiasi järjestelemään, kun ei lopputulostakaan voi nähdä etukäteen.

1. Ammattitaito lienee kriteereistäsi tärkein. Ammattitaitoisen ja koulutetun sisustussuunnittelijan tunnistat nimikkeen perässä olevasta SI-tunnuksesta. Sisustussuunnittelijan ammattikoulutuksen saanut henkilö pyrkii luomaan käyttäjälleen mahdollisimman esteettisen ja toiminnallisen ympäristön. Ammattitaitoinen suunnittelija tuntee tyylisuunnat ja hallitsee mittasuhteet sekä osaa yhdistellä niitä laadukkaasti. Ammattitaitoon kuuluu myös monipuolinen tuotetuntemus ja pyrkimys tuotteiden kriittiseen tarkasteluun.

2. Faktojen ohella luota myös intuitioosi. Hyvä suunnittelija toimii tavalla, joka synnyttää luottamusta.

3. Valitse suunnittelija, jonka kanssa keskusteleminen tuntuu helpolta ja mukavalta. Hyvä henkilökemia takaa hedelmällisen yhteistyön. Vuorovaikutus ja työskentelyn tehokkuus paranee, mitä paremmin henkilöt ymmärtävät toisiaan.

4. Halua tulla kuulluksi. Kun tunnet, että sinua kuunnellaan ja toiveesi otetaan huomioon, olet oikealla polulla. Asiakaslähtöinen suunnittelu näkee arvosi: Hyvinvointi, esteettisyys, toimivuus, ekologisuus, harmonia jne.

5. Suunnittelijan monipuolisuus on tae luoda itsesi näköiset tilat.

6. Älä tyydy harjoittelijoihin vaan valitse kokemus! Kokenut suunnittelija hallitsee kolmiulotteisen ajattelutavan, näkee kokonaisuuden ja toimii kaikissa vaiheissa siitä kiinnipitäen.

7. Oikea-aikaisuus on projektisi kannalta ensiarvoista. Varmista, että suunnittelija pystyy sopeutumaan aikatauluusi tai on valmis joustamaan aikataulusi mukaan.

8. Tässäkään asiassa et voi välttyä puhumasta rahasta. Selkeän ja kaiken huomioivan tarjouksen saatuasi, olet valmiimpi tekemään valintasi.

Rohkaistu käyttämään värejä!

Värit ovat yksi keskeinen sisustamisen elementti. Niillä pystyt tehokkaasti muokkaamaan sitä, miltä tila tuntuu.

Tämä maksuton opas johdattaa sinut värien käytön perusteisiin, joiden turvin uskallat lähteä kokeilemaan värien käyttöä omassa kodissasi.

Rohkaistu käyttämään värejä!

Lataa opas täältä >>>

OTA YHTEYTTÄ

Tuija Pallas
Sisustussuunnittelija SI

Sisustussuunnittelutoimisto Tuulipuu
Pellavatehtaankatu 9 D 45
33100 Tampere

Gsm 040-5151441
eMail: tuija.pallas@tuulipuu.com

"Elävän elämän ympäristöjä"

Sisustussuunnittelijat SI ry.