Mietityttääkö sisustussuunnittelijan palkkaaminen?

Tältä sivulta löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

 • säästät aikaa, vaivaa ja rahaa.
 • vältyt virhearvioinneilta ja virhehankinnoilta
 • löydät parhaat tuotteet omaan budjettiisi sopivaksi
 • saat ideoita ja uutta näkökulmaa
 • lopputuloksena käytännöllinen, toimmiva ja viihtyisä koti tai toimisto
 • omannäköisesi tila kuuntelemalla, kyselemällä ja kyseenalaistamisella
 • kokonaisuuden hallinta
 • saat valmiin ”kauppalistan”

Valittavanasi on eri laajuisia paketteja tarpeistasi ja budjetistasi riippuen. Sisustussuunnitelma sisältää joko kaikki tai osan alla mainituista elementeistä:

– Pintamateriaali- ja värisuunnitelma: Seinät, lattiat, katot, väliovet ja esim. takan väritys
– Kiintokalusteiden materiaali- ja värisuunnitelma: Yleensä tarjoan tätä vaihtoehtoa ja ehdotan, että keittiö- ym. kiintokalusteet suunnitellaan keittiöfirmassa (ilmainen palvelu)
Valaistussuunnitelma: Valaistussuunnitelmaan sisältyy irtokalusteiden sijoitussuunnitelma, koska ne liittyvät tiukasti yhteen
Irtokalustesuunnitelma: Sijoitussuunnitelma huomioiden nykyiset kalusteet ja valaisimet ja/tai uusien kalusteiden ja valaisinten valinnat
Verho-, matto- ja päiväpeitesuunnitelma
Erikoissuunnitelmat esim. takkasuunnitelma
Ehdotukset sisustustauluista yms.

Suunnitelman voin tehdä koko kotiin/liiketilaan tai vain osaan siitä.

 • Maksuton tapaaminen toimistolla ja keskustelu suunniteltavasta kohteesta sekä sen laajuudesta
 • Kirjallinen tarjous, josta selviää kokonaishinta ja sen sisältämät työt. Tuntityönä tekeminen on mahdollista, mikäli työn laajuutta ei pystytä arvioimaan
 • Tarjouksen hyväksyminen = sopimuksen syntyminen
 • Syvällisempi keskustelu toiveista ja tarpeista
 • Luonnosvaihe, jossa esillä käytettävät materiaalit, värit sekä kuvat kalusteista ym. muutosten ja korjausten tekeminen
 • Valmis suunnitelma luonnosten hyväksymisen jälkeen:
  • Väritetty pohjapiirustus ym. tarpeelliset piirustukset
  • Sisustusluettelo käytetyistä materiaaleista, väreistä, kalusteista, valaisimista sekä tekstiileistä hintoineen ja hankintapaikkoineen.

30 minuutin ilmaisessa konsultaatiossa käymme läpi, millainen sisustettava tila on, mitä toiveita ja tarpeita sinulla on kohteeseen, sekä millaisella budjetilla tilaa sisustetaan. Konsultaatio tapahtuu toimistollani Tampereen keskustassa ja ajan voi varata nettiajanvarauksen kautta.

Yritysasiakkaiden liike- ja toimitilakonsultaatio voi tapahtua myös suoraan kohteessa. Sovitaan yhdessä sopiva aika. Voit olla yhteydessä soittamalla, yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostilla

Ensikäynnille on hyvä varata tilan pohjapiirros, joka olisi edes suurinpiirtein mittakaavassa. Voit myös lehdestä  leikata kuvia tai pinterestiin luoda kuvakollaasin sisustuksista ja väriyhdistelmistä, jotka miellyttävät silmää.

Mieti myös omia tarpeita, toiveita ja haaveita tilaan liittyen. Älä pelkää esittää villeimpiäkään unelmia. Voit yllättyä, mitä kaikkea on toteutettavissa. Kerro myös tilassa olevat haasteet; eikö jokin asia toimi arjessa tai onko tilassa jotain, mitä haluat piilottaa?

Kartoitan toiveesi ja tarpeesi ja teen tarjouksen. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen tulee syventävät kysymykset ja alkaa suunnittelutyö. Suunnittelutyön ensimmäinen etappi on luonnokset ja sen jälkeen korjaukset. Luonnosten hyväksymisen jälkeen jäljellä on suunnitelman loppuun saattaminen sähköiseen muotoon ja toimitus asiakkaalle.

Voimme katsoa kuvia erilaisista sisustustyyleistä ja käydä niitä läpi kanssasi ensimmäisellä käynnillä. Kuvien avulla on helppo kertoa, mistä pidät ja mistä et pidä.

Aloitan suunnittelun mahdollisista säilytettävistä huonekaluista ja otan ne huomioon suunnitelmaa tehdessäni.

Valitettavasti sisustussuunnittelusta ei saa kotitalousvähennystä. Mikäli uusi sisustussuunnitelma vaatii remontointia, saat kotitalousvähennyksen ammattilaisen tekemistä remonttihommista.

Palveluuni kuuluu sisustussuunnitelmien laatiminen, en toteuta remontteja. Laaja verkostoni kattaa kuitenkin tiedot luotettavista ammatti-ihmisistä, jotka voivat toteuttaa remontit tarvittaessa. Huomioin remontointitarpeen asiakkaan antamassa sisustusbudjetissa.

Kauttani on mahdollista saada alennuksia materiaaleista ja kalusteista. Minulla on myös väylä tilata tiettyjä asioita tehtailta suoraan, jolloin vältetään ylimääräiset välikädet hankintakanavissa.

Jos lähtötiedot on oikein annettu ja oikein tulkittu, aika lähellä tavoitetta ollaan, mutta kaikki ne asiat, jotka eivät miellytä, suunnittelen uudelleen. Vasta luonnosten hyväksymisen jälkeen saatan työn loppuun.

Lupaan, etten ikinä jätä asiakastani pulaan. Laskunkin jälkeen neuvon ja annan lisätietoja tai täydennän. Joskus jokin asia saattaa vain jäädä kirjoittamatta suunnitelmaan.

Jos suunnitelman valmistumisesta on kulunut vain vähän aikaa, teen veloituksetta uuden valinnan. Jos taas aikaa on kulunut jo useita kuukausia, veloitan uudelleen suunnittelusta tuntihinnan mukaan.

Rohkaistu käyttämään värejä!

Rohkaistu käyttämään värejä

Lataa ilmainen sisustusopas!

Luottamuksesi on minulle tärkeää. Tietojasi säilytetään turvallisesti, eikä osoitettasi käytetä spämmäämiseen. Lue lisätietoa tietosuojaselosteesta.